Pleisterwerk: Glad stukadoorswerk genoemd pleisterwerk. Deze laag is glad en kan worden voorzien van een verflaag. Deze oplossing is een populaire keuze omdat het er simpelweg heel strak uitziet. Wanneer er in de nieuwbouw stucwerk aangebracht moet worden adviseren we altijd om te kiezen voor pleisterwerk. De reden hiervoor is dat er bij eventuele scheurvorming (die reëel is in de nieuwbouw) gemakkelijk hersteld kan worden.

Wat is sausklaar stucwerk?

Sausklaar stucwerk is een zeer afgewerkte gestucte ondergrond, die vrij is van oneffenheden. Doordat de ondergrond mooi egaal is, kan er gesausd worden wanneer het gestucte oppervlak droog is. Deze manier van stucen kost meer tijd in de afwerking omdat de ondergrond mooi egaal wordt gemaakt.
Deze manier van stucen kost dan ook meer per vierkante meter ten opzichte van behangklaar stucen, omdat hier ook meer tijd in gaat zitten voor de stukadoor. Om een mooie sausklare ondergrond te krijgen is het ook verstandig om een professionele stukadoor te laten komen die met de juiste gereedschappen en technieken aan de slag kan gaan.

Wat is behangklaar stucwerk?

Behangklaar stucwerk heeft een minder egale ondergrond, wanneer je op deze ondergrond wilt behangen is deze manier van stucen een goede keuze. Omdat er nog behang over deze ondergrond heen gaat en de ondergrond dus niet zichtbaar is, hoeft deze ook niet strak te zijn. Eerst worden alle oneffenheden weggewerkt, waarbij na het drogen van het gestucte oppervlak kan worden behangen. Bij behangklaar stucwerk is de afwerking minder egaal ten opzichte van sausklaar stucwerk. De prijs per m2 is daarom dan ook lager, omdat deze manier van stucen minder tijd kost voor de stukadoor.

In dit onderstaande schema staan de gemiddelde prijzen voor het sausklaar en behangklaar stucwerk per m2.

Type stucwerkkosten per m2*
Sausklaar stucen muur€ 10 - € 20
Sausklaar stucen plafond € 15 - € 25
Behangklaar stucen muur€ 8 - € 12
Behangklaar stucen plafond€ 12 - € 16